Gemarineerd varkenshaasje met Achelse blauwe en Peltr Blond

Benodigdheden:

Voor het haasje 4 personen:

Varkenshaasje van 600 gr.
Blokje Achelse blauwe

Voor de marinade

1 fles Peltr
1 wortel in brunoise
2 stengels selder in brunoise
1 ui in brunoise
2 bladeren laurier
takje tijm
2 kruidnagels
scheutje wildfond
rozemarijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel peperkoek
2 speculaas
5 gram bittere chocolade
teentje look
2 eetlepels peterselie

Bereiding:

Snij het haasje voor 3/4 in, kruid met peper en zout en smeer in met de Achelse blauwe.
Bindt toe met keukentouw

Maak een marinade met de bovenvernoemde aromaten en het bier.

Laat het haasje hier enkele uren in marineren.

Dep het vlees droog en bak het in boter en olijfolie mooi goudbruin aan.

Bak het verder af in de oven op 180┬░, ongeveer 10 minuten.

De marinade laten we even opkoken, mixen en zeven.

Bind de saus eventueel bij met een sausbinder.

 

Dit gerecht ik lekker met schorseneren, preipuree en een stukje Tomperkaas.

012063d008eb171827306faa8e059ae3e4d488df32

Met dank aan:
Traiteur Vincent
De Lustige Kok

Home Widget 2

Dit is je tweede home widget box. Om te bewerken ga naar Uiterlijk > Widgets en kies het 7e widget van boven in gebied 7 genaamd Home Widget 2. Titel is ook te bewerken vanuit de widgets.

Home Widget 3

Dit is je derde home widget box. Om te bewerken ga naar Uiterlijk > Widgets en kies het 8e widget van boven in gebied 8 genaamd Home Widget 3. Titel is ook te bewerken vanuit de widgets.