Op het vel gegaard kabeljauwhaasje met witloof, appel en blankeboter

Benodigdheden voor 4 personen:

2 sneden gedroogde ham: ganda, serrano, …
800 gr. kabeljauwhaasje op vel
4 stronken witloof
1 jonagold appel
Groene kruiden: dille, peterselie, bieslook
Fleur de sel
Balsamicosiroop
1 flesje Peltr Blond
Boter
Peper, zout en nootmuskaat

Voor de saus:
1 dl. visfumet
2 eetlepels stroop
peltr bier
2 sjalotten
300 gr. koude boter, in dobbelsteentjes

Bereiding:

Droog de ham op bakpapier 1 uurtje in de oven op 140 °C.

Was het witloof en snij in lange reepjes.

Snij de appel in blokjes.  Laat de boter uitsmelten in een pan en roerbak het witloof en de appelblokjes.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bestrooi het witloof met bruine suiker, laat lichtjes karameliseren en blus met een scheutje bier.

Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken.  Gaar in een beboterde ovenschaal 10 minuutjes in een oven op 180°C.  Velkant onde rleggen.
Draai velkant naar boven en bestrooi met fleur de sel.

Voor de saus: fijngehakte sjalotten aanfruiten in een steelpannetje, voeg de visfumet en het bier toe, laat 3 minuutjes inkoken, voeg stroop toe, kruid met peper en zout.

Klop op met klontjes boter, duw door een puntzeef.

Op het bord: leg een garneerring op voorverwarmde borden, vuld deze met witloof.  Neem de ring weg, leg een stukje vis op het witloof.

Prik een stukje gedroogde ham op de vis.

Giet de saus er rond.

Werk af met peterselie, takje dille en bieslook.

Versier het bord nog met een streepje balsamicostroop.

0161d1c2b5a515cd54f8355da7de40d9ed03b61025

Met dank aan:
Traiteur Vincent
De Lustige Kok

Home Widget 2

Dit is je tweede home widget box. Om te bewerken ga naar Uiterlijk > Widgets en kies het 7e widget van boven in gebied 7 genaamd Home Widget 2. Titel is ook te bewerken vanuit de widgets.

Home Widget 3

Dit is je derde home widget box. Om te bewerken ga naar Uiterlijk > Widgets en kies het 8e widget van boven in gebied 8 genaamd Home Widget 3. Titel is ook te bewerken vanuit de widgets.