Sausje van Peltr-bier om groentjes te vergezellen

Benodigdheden:

2 à 3 sjalotten, fijngehakt
2 klontjes boter
1 eetlepel suiker
1/2 dl Peltr Blond
2 dl kippenfond
vloeiende bloem
2dl room
peperbessen
1 eeetlepel fijngehakte peterselie, kervel of dragon

Bereiding:

Fruit de fijngehakte sjalotten aan in een pannetje met boter.

Bestrooi met de fijne suiker en laat lichtjes karameliseren.  Zorg dat de suiker niet verbrandt.
Blus het pannetje met het bier en de kippenfond.

Laat 3 à 4 minuutjes inkoken.

Laat een klontje boter uitsmelten in een steelpannetje en roer er de vloeiende bloem door.
Laat eventjes drogen op een klein vuurtje.

Roer er een beetje bij beetje het biermengsel door.

Laat eens flink doorkoken onder voortdurend roeren.

Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer er de room door samen met de fijngehakte peterselie en rode peperbessen.

Overgiet de groentjes naar keuze met wat saus en geef de rest er apart bij.

014672bc0b9a4cbd1aabc11f1f06df0398af66b578

Met dank aan:
Traiteur Vincent
De Lustige Kok