4 ondernemende schoonbroers uit Noord-Limburg lanceren speciaalbier

Afgelopen weekeinde hebben 4 Noord-Limburgse schoonbroers hun nieuwe speciaalbier gelanceerd. De Peltr Blond. De naam van dit blonde speciaalbier van 7% is een verwijzing naar de gemeentes Neerpelt en Overpelt; van deze regio zijn de 4 ondernemers namelijk afkomstig.

Op vrijdag 24 januari werd het bier voorgesteld aan de beide burgemeesters (Raf Drieskens en Jaak Fransen) in de brasserie van zwembad de Dommelslag. Deze plek werd symbolisch gekozen omdat dit zwembad reeds een samenwerkingsverband is tussen  Neerpelt en Overpelt.

Sinds afgelopen zaterdag ligt het bier ook daadwerkelijk in de winkels. De verkoop oversteeg alle verwachtingen en na het openingsweekend is reeds de helft van de oorspronkelijk voorraad van 1500 liter al verkocht. Dit ondanks het feit dat er nog slechts twee verkooppunten zijn (drankenhandel Mortelmans in Neerpelt en supermarkt Peltri in Overpelt).

De volgende voorraad wordt op dit moment al gebrouwen en zal naar verwachting eind maart geschikt zijn voor verkoop. Het bier ondergaat namelijk nog een gistproces in de fles waardoor het enkele weken moet “ rijpen”. Tot die tijd zal de voorraad beperkt zijn in de drankenhandels en zal er gelimiteerd worden uitgeleverd.

Ondertussen gaan de ondernemers meer verkooppunten realiseren en eind maart zal het bier ook meteen in de horecazaken verkrijgbaar zijn.
————————————————————————

Noot voor redactie / niet voor publicatie

Over de ondernemers/bierfirma
Peltr is een biermerk van bierfirma Waggewild. Waggewild VOF is eind 2013 opgericht door vier schoonbroers uit de regio Noord-Limburg (Mark Aerts, Yves Duijsters, Rik Boons, Karel Geenen)

Website
www.peltr.be

Persverantwoordelijke
Karel Geenen / 0496 288 590 / info@peltr.be

Foto’s bijbehorende artikel:

  • Voorstelling burgemeesters (PLTR2811)
  • Vier schoonbroers (PLTR2812)
  • Etiketlogo (PLTR2813)